Kalender
Februari 2023
M ti O to F L S
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
01
02
03
04
05
Klubbinfo
Vi möts fysiskt
Torsdagar kl 07:30
Bistro Crème
Blasieholmsholmsgatan 1
Stockholm,  11147
Sweden
Stockholm Strand Rotaryklubb träffas varje torsdagmorgon kl 07.30 - 08.45 på fantastiskt trevliga Bistro Crème på Blasieholmsgatan 1 i Stockholm.

Alltid veckomöten
Skulle mötet krocka med en helgdag så håller vi veckomötet digitalt. Länken till mötet skickas ut till våra rotarianer men anges även här på hemsidan.



Welcome to Our Rotary Club, the Rotary Club of Stockholm Strand.
We are a Sunrise/Breakfast Club that meets every Thursday 07.30 AM at Bistro Crème på Blasieholmsgatan
1, Stockholm.
Our Club received it's Charter from Rotary Interntional in 1993 and currently has a membership of 30 Rotarians.
Visiting Rotarians and guests are always very welcome to join us.
Please check the Calender for information regardimg any changes to our meeting schedule.
We are a Rotary Club within Rotary International District 2350, ZONE 17.
 
Aktuellt           (Klubbens SWISH 1230 4990 20)

Den 9 feb kommer vi möta Ludwig Kalthoff, en mycket speciell rotarian från Bockum.

Ludwig Kaltoff är rotarian, medlem av Bochum Rotaryklubb och till yrket, läkare, reumatolog och osteopat.
Men han brinner också för ESRAG [Environmental and Sustainablity Rotary Action Group] Ludwig Kaltoff och är en aktiv medlem av
Rotary Club of Bochum i Tyskland.
Under de senaste tre åren har Ludwig, tillsammans med vår egen Klas Holmlund, arbetat med "I Fix the Planet" ett filmprprojekt som
ska lyfta hållbarhetsmedvetenheten hos rotarianer. På torsdag får vi besök av Ludwig Kaltoff (via ZOOM) och får möte honom och hans passion. Missa inte detta
tillfälle.
Glöm inte bort att anmäla om du ÄR INTRESSERAD och KOMMER eller INTE via mejl till Helene Elfwendahl [helene.elfwendahl@elfco.se] senast tisdag kl 13.00. (Gäller även du som vill delta på Zoom)
ZOOM-länken.
Du behöver ett lösenord för att komma in, och det är: rotary
 

På torsdag ses vi igen på Blasieholmen!


 
Första klubbmötet i det ny året bjuder även på besök från Pants Up UF från Östra Real.
Vi kommer även ta ett par några klubbfrågor som behöver behandlas, så ställ väckarklockan, ta en liten morgonpromenad och låt oss ses.
Förresten glöm inte bort att du kan bjuda med någon annan till ett klubbmöte, det är ett bra och trevligt sätt att introducera Rotary till andra!
Vi börjar som vanligt kl 07.30 0ch slutar 08.45 även denna morgon....
Glöm inte bort att anmäla om du KOMMER eller INTE via mejl till Helene Elfwendahl [helene.elfwendahl@elfco.se] senast tisdag kl 13.00, vi behöver meddela Bistro Crème hur många vi blir.
Veckomöte torsdag den 26 januari 2023 kl 16.00 - 18.00 - på NK Bokhandel. OBS - KVÄLLSMÖTE

 
Något tidigare än våra normala kvällsmöten, redan kl 16.00 får vi på torsdag möta Gastronomiska Akademien som ger oss en presentation av Stockholm – European Capital of Gastronomy, på NK Bokhandel: Carl Jan Granqvist och Karsten Thurfjell presenterar den nyutkomna "Svensk Gastronomi - en global succe" tillsammans med kollegorna i Gastronomiska Akademien, Stephan Rössner, Charlotte Birnbaum och Sissela Kyle, som bidragit i 2023 års Gastronomisk kalender ”presentation av Stockholm –European Capital of Gastronomy. Boken Svensk Gastronomi - en global succe har utgivits på svenska, engelska, franska, spanska, tyska, kinesiska och arabiska.
Denna författarträffen är ett led i Det svenska måltidsundret och Stockholm som gastronomisk huvudstad.
Vi har blivit tilldelade endast ett begränsat antal platser och dessa kommer att fördelas enligt principen först till kvarn.
OBS detta är en kvällsaktivitet. Vi har därför INGET frukostmöte på torsdag!
Aktiviteten börjar kl 16.00 och de som fått plats förväntas då vara på NK Bokhandel. Arrangemanget slutar omkring kl 18.00.
Om intresse finns så kan vi även äta något efter föredraget. Är du intresserad skriv även detta när du anmäler dig.
Glöm inte bort att anmäla om du ÄR INTRESSERAD och KOMMER eller INTE via mejl till Helene Elfwendahl [helene.elfwendahl@elfco.se] senast tisdag kl 13.00.
Inget veckomöte den 22 december p g a julhelgen
 

Hej alla klubbkamrater!
 
Jag skulle vilja stjäla en minut av er tid med en varm julhälsning till er alla.
Jag vill tacka er för den inspiration och varma känsla det ger mig att träffa er och tillsammans inspireras och lära sig nya saker.
Det är ett privilegium för mig att få vara president för klubben, och jag ser fram mot en inspirerande vår efter jul och nyårshelgerna.
Hoppas ni alla får en fridfull jul och nyårshelg i dessa bildligt och bokstavligt mörka tider.
Vårt engagemang i Rotary är ett varmt ljus som vi ska sprida.

 
Ha en fantastisk jul- och nyårshelg så ses vi igen den 19 januari!
 
Med varma hälsningar
Klas Holmlund
Klubbpresident
 

På torsdag blir det en julbetraktelse  - i form av en exklusiv visning av "Klas Julsaga"!

På torsdag blir det julbetraktelse av ett lite annorlunda slag. Vi får nämligen en unik visning av Klas Julsaga - med presentation av Klas själv!
 
Sätt därför väckarklockan på ringning och tänk på att denna torsdag är det meningen att vi ska rå om varandra och sedan önska varandra en god jul
Vi börjar som vanligt kl 07.30 0ch slutar 08.45 och kanske det blir någonting lite extra till frukost denna morgon....
 
Glöm sedan inte bort att anmäla om du KOMMER eller INTE via mejl till Helene Elfwendahl [helene.elfwendahl@elfco.se] senast tisdag kl 13.00, vi behöver meddela Bistro Crème hur många vi blir.
 
Vi gör även en insamling till julklappar för UKV, så swisha en slant till klubbens SWISH 1230 4990 20
 
 
KOMMANDE PROGRAM:

Nu blir det upphåll över jul och nyårshelgerna men sedan ses vi igen:

tors 19 jan frukost - Våra klubbmöten börjar igen. Torsdag frukost 07.30 - 08.45. Sista torsdagen i varje månad träffas vi kvällstid.

STOCKHOLM STRAND ROTARYKLUBBS PREMIE 2022

Juryn motivering:

CORKiT UF från Östra Real har utmärkt sig genom ett innovativt tänkande i alla led (råvara, produktion och marknadsföring/försäljning) med hållbarhet som plattform.
Vi imponeras av CORKiTs konsekvens, deras öppenhet för individuell anpassning, av deras kontinuitetstänkande och av deras kontroll i hela verksamheten.
Detta framlyft i en utmärkt presentation.

Grattis till premien! Och lycka till i fortsättningen

 




Klubbpresidenten Klas poserar tillsammans med gästande DGE Carina Kauppila från Kiruna Rotayklubb :)
På torsdag avgörs vilket UF-företag som får Stockholms Strand Rotaryklubbs premie
 
På torsdag blir det finalomgång och juryn kommer att utses vilket UF-företag från Östra Real visat sig bästa på att tänka innovativt.
 
Sätt därför väckarklockan på ringning och tänk på att denna torsdag ÄR det faktiskt viktigt att komma till mötet och visa att du är rotarian och att du bryr dig!
Vi börjar som vanligt kl 07.30 0ch slutar 08.45.
 

Glöm sedan inte bort att anmäla om du KOMMER eller INTE via mejl till Helene Elfwendahl [helene.elfwendahl@elfco.se] senast tisdag kl 13.00, vi behöver meddela Bistro Crème hur många vi blir.



fr o m i år, för att skifta över till att stödja och främja innovativt nytänkande heter det:

STOCKHOLM STRAND ROTARYKLUBBS PREMIE
utdelat till ett UF-företag vilket efter en jurys granskning, berömligt
UTMÄRKT SIG I ETT INNOVATIVA TÄNKANDE
i sin idé, produkt eller tjänst.
Eller/och genom en innovativ presentation, affärs-, marknads- eller säljplan.

 

På torsdag: Promenad bland Skeppholmens höstfärger


 
 
Vi samlas på Blasieholmstorg 07.30, klädda för en promenad. Sedan ger vi oss iväg på en runda bland höstlöven på Skeppsholmen.
Avslutar gör vi men en frukostfika på Bistro Crème och samlar våra funderingar. Ett utmärkt tillfälle att ventilera dina tankar och idéer.
 
Glöm sedan inte bort att anmäla om du KOMMER eller INTE. Skicka ett mejl till Helene Elfwendahl [helene.elfwendahl@elfco.se] så snart du vet, vi behöver meddela Bistro Crème hur många vi blir redan på tisdag em. Men om du ändrar dig och kan komma, så går det alltid att ordna.

 

Nu på torsdag: Artificiell Intelligens - i verkligheten.


Veckans talare:
Klas Holmlund tar med oss in i sitt arbete - en vardag där Artificiell Intelligens (AI) har blivit en del av verkligheten i dagens kreativa skapande.
Artificiell Intelligens har blivit ett allt vanligare verktyg för Klas i sitt arbete, och nu får vi tillfälle att närmare se hur detta verktyg används.
En del av presentationen kommer att ske digitalt och denna del även följas på ZOOM (se länken nedan). Men presentationen den blir naturligtvis bäst på plats!


Välkommen till Stockholm Strands veckomöte nu på TORSDAG den 10 november 2022 kl 7.30 - 8.45, och samtidigt lite frukost tillsammans på Bistro Crème, Blasieholmsgatan 1
Glöm sedan inte bort att anmäla om du KOMMER eller INTE. Skicka ett mejl till Helene Elfwendahl [helene.elfwendahl@elfco.se] så snart du vet, vi behöver meddela Bistro Crème hur många vi blir redan på tisdag em. Men om du ändrar dig och kan komma, så går det alltid att ordna.

ZOOM-länken.
https://us02web.zoom.us/j/8923844563...
Du behöver ett lösenord för att komma in, och det är: rotary

Speeddating 2.0. Vi ses på torsdag och lyssnar till de UF-företag som inte kom till Näringlivets hus.

 

Välkommen till klubbens veckomöte nu på TORSDAG den 27 oktober 2022 kl 7.30 - 8.45 och lite frukost tillsammans på Bistro Crème på Blasieholmsgatan 1
 
UF-företagen inleder morgonmötet med sina presentationer/pitcher, så tänk på att komma i tid om du inte vill missa någon!
Efter presentationerna blir det möjlighet att sätta och prata med UF-företagarna och ett tillfälle att undersöka rådgivarönskemålen.
Bjud gärna med en gäst/någon som ni tror kan vara intresserad av/passa att vara en UF-rådgivare.
 
Glöm sedan inte bort att anmäla om du KOMMER eller INTE. Skicka ett mejl till Helene Elfwendahl [helene.elfwendahl@elfco.se] så snart du vet, vi behöver meddela Bistro Crème hur många vi blir redan på tisdag em. Men om du ändrar dig och kan komma, så går det alltid att ordna.
 
 
Presentationerna kommer även att kunna följa på ZOOM.
https://us02web.zoom.us/j/8923844563?pwd=anZleTREbTlEL1BJMm51ZGhVNnVIdz09
Du behöver ett lösenord för att komma in, och det är: rotary

 

I lördags var det distriktskonferans och alla var välkomna, men intresset var kanske inte i topp...

 
Men vår klubbpresident Klas var närvarande och på plats på Norr Latin, tillsammans med några till av klubbens rotarianer.
Därför kommer Klas bjuda oss på en sammanfattning av konferensen på torsdag morgon. Och För att göra det jätteenkelt för dig som
kommer veckomötet att hållas på ZOOM (se NY länk nedan, MED LÖSENORD)
Välkommen alltså till klubbens veckomöte nu på TORSDAG den 20 oktober 2022 kl 7.30 - 8.45 som leds av vår klubbpresident på ZOOM.
 
Observera att detta är en ny länk för er som vill följa mötet på torsdag på ZOOM.
 
 
Du behöver ett lösenord för att komma in, och det är: rotary
 
Glöm sedan inte bort att anmäla om du KOMMER eller INTE. Skicka ett mejl till Helene Elfwendahl [helene.elfwendahl@elfco.se] så snart du vet.

Ta chansen att lära dig mer om ditt Rotary!

Utbildningskommittén i distrikt 2370 erbjuder nu åter vår uppskattade Basutbildning - en unik möjlighet för dig som Rotarian i distriktet att lära dig mer om Rotary på digital väg.

Vi kommer att berätta om Rotarys historia, The Rotary Foundation, Rotarys olika program och många andra grundläggande fakta som varje Rotarian bör känna till, samt lite tips och tankar.

Vi bjuder in dig till tre digitala utbildningskvällar á ca 45 minuter. Du väljer själv om du vill delta på alla tre, eller färre. Som deltagare har du möjlighet att ställa frågor via chatten och i slutet av varje pass kommer det även ges möjlighet till en kortare frågestund.
 

https://www.rotary2370.se/Event/l%C3%A4r-dig-mer-om-ditt-rotary--del-1-av-3
News from the World of Rotary
Rotary Foundation approves targeted funds for Pakistan and Ukraine

Rotary Foundation approves targeted funds for Pakistan and

Life during wartime: a frontline report

As the first anniversary of Russia’s invasion of Ukraine approached, a firsthand account shows how Rotary members are responding to this humanitarian crisis.

Rotary projects around the globe - February 2023

Learn how Rotary clubs are taking action in the United States, Bolivia, the United Kingdom, Spain, and Malaysia.

Remembering Jewish Salonica

Albert Bourla's story of how his parents survived the Holocaust provides a vivid picture of the Jewish experience in Thessaloniki. His story has important lessons today for all of us in our very troubled world.

Second woman nominated as Rotary International president

Second woman nominated as Rotary International presidentEVANSTON, Ill. (January 24, 2023) — Stephanie Urchick, member of the Rotary Club of McMurray, PA, USA, will become the second woman to take office as president of

Leveraging expertise: Shelterbox

ShelterBox: A desire to help, a global relief partner, opportunities to respond after disastersShelterBox, an internationally known disaster relief organization and one of Rotary's key partners, originated as a Rotary club

6 Rotary members honored as People of Action: Champions of Inclusion

6 Rotary members honored as People of Action: Champions of InclusionTheir commitment shows how inclusion makes an

Expand our reach: a conversation with Katey Halliday

Expand our Reach: A Conversation with Katey HallidayMeet Katey Halliday. A member of the Rotary Club of Adelaide Light, Australia, and a charter member of the Rotaract Club of Adelaide City, Halliday serves on Rotary's Diversity, Equity,

Funktionärer
Club President
Club Treasurer
Club Secretary
Club Foundation Chair TRF
Rotary is planting (projekt tillsammans med 2241)
Immediate Past President
PR/Kommunikation
Club Administration
Klubbsekreteraren
Ange din e-postadress och det meddelande du vill skicka.
fälten är obligatoriska
Ange din e-postadress och det meddelande du vill skicka.
fälten är obligatoriska