Sedan 2014 har Stockholm Strand Rotaryklubb, som nästan ensam rotaryklubb* i rotarydistriktet oavbrutet årligen bidragit med $100/rotarian till The Rotary Foundation.
Klubben beslöt att inledningsvis prova på EREY under en försökstid på tre år. Initiativet var lite unikt och ovant och inte helt oväntat blev det lite trassligt men så småningom redde allt ut sig, och på årsmötet 2017 röstade klubben igenom att förlänga EREY ytterligare tre år. Men satsningen bar frukt och under följande år ökade märkbart intresset för möjligheten att söka bidrag från TRF för olika projektidéer.
* Den enda andra klubben i distriktet är Rotary Club of Stockholm International
Vad är EREY?
EREY är en förkortning för "Every Rotarian Every Year". Det startades för ca tio år sedan som ett sätt att få rotarianer att mer regelbundet ge bidrag, donationer, till TRF:s årilga fond. The Rotary Foundation (TRF) Årliga fonden (The Annual Fund) gör det möjligt för rotaryklubbar att finansiera ambitiösare (dvs kostsammare) projekt. Väldigt enkelt förklarat fungerar det hela på följande sätt: - den summa pengar som vi betalar in till TRF år 1 och år 2 ”står på tillväxt” så att när vi sedan år 3 vill starta ett projekt, kan vi ansöka hos TRF om att få en s k ”Grant” dvs ett bidrag till det tänkta projektet motsvarande en matchning av beloppet som vi betalade in år 1.
Men förutsättningen att kunna söka en TRF ”Grant” är naturligtvis ett regelbundet bidrag.
 
De senaste åren har Stockholm Strand RK kunna regelbundet söka och även fått beviljat ”Grants” från TRF. Några av dessa som bör nämnas är:
2015 sökte vi en ”Grant” för ett projekt gemensamt med Rotary Club of Pune i Indien. Projektet målsättning var att finansiera en heltids lärartjänst i en skola för barn med autism.
2018 sökte Stockholm Strand RK och fick beviljat en ”Grant” för att stötta ett trädåterplanteringsprojekt i Rumänien i samarbete med Rotary Club of Oradea i D2144.
2019 sökte klubben och fick beviljat beviljat en ”Grant” för ett integrations- och mentorskapsprojekt tillsammans med Skeppsholmens folkhögskola. Vi ansökte och fick även beviljat en ”Grant” för en förlängning av trädåterplanteringsprojekt i Rumänien.
Inför 2020 ansökte Stockholm Strand RK och beviljades en ”Grant” till en förlängning av projektet med Skeppsholmens folkhögskola, samt ett mentorskapsprojekt tillsammans med UKV (Unga Kvinnors Värn). Vi lämnade in ytterligare ansökningar men dessvärre blev det inga matchningar på dessa.